Succesvolle Senioren Woonbeurs Rijswijk

Vrijwel alle belangrijke Rijswijkse partijen op het gebied van wonen en zorg en veiligheid namen deel aan de Senioren Woonbeurs Rijswijk in Wijkcentrum Stervoorde. Circa 250 senioren bezochten dit in opdracht van Gemeente Rijswijk door Stijlvol Ouder georganiseerde evenement. Gemeente Rijswijk is met 22 procent inwoners die 65 jaar of ouder zijn koploper in regio Haaglanden.

Wethouders Jorke van der Pol (links) en Armand van de Laar.

De Senioren  Woonbeurs Rijswijk 2018 werd geopend door Wethouder Armand van de Laar, verantwoordelijk voor de portefeuilles: Economie, Grondzaken, Onderwijs, Wonen en Stadsbeheer (rechts op de foto). Hij gaf inzicht in de plannen van de gemeente Rijswijk voor het realiseren van een groot aantal goed toegankelijke woningen. Wethouder Jorke van der Pol, verantwoordelijk voor de portefeuilles: Financiën en Sociaal Domein (links op de foto)was eveneens aanwezig. Beiden werden door vele bezoekers aangesproken.

In de stands van de gemeente Rijswijk, afdeling wonen en de Seniorenmakelaar, SVH en Woonnet Haaglanden konden senioren informatie krijgen over (sociale) huurwoningen in Rijswijk. Informatie over Veilig Wonen, Domotica en E-health (elektronische en praktische hulpmiddelen) werd dit jaar verzorgd door de DMF Groep. terwijl voor de veiligheid maar liefst vier enthousiaste brandweermannen aanwezig waren.

Speeddates (10 minuten afspraak).

Er werden korte lezingen georganiseerd over de Florence Pas, Knarrenhof, Seniorenmakelaar, Woonnet Haaglanden, Centrum Groepswonen, Flatcoach en De Zorgbutler.
Nieuw dit jaar waren de druk bezochte Speeddates (kort gesprek van 10 minuten) die de bezoekers tevoren konden aanvragen met de Gemeente Rijswijk, Woningcorporatie Rijswijk Wonen, de seniorenmakelaar, SVH (Sociale Verhuurders Haaglanden en Woonnet Haaglanden.

Woonzorglocatie Belvédère-Rijswijk.

Informatie over Veilig Internetbankieren en Hypotheekmogelijkheden voor senioren werd verzorgd door de SNS Bank, terwijl zorgorganisatie Florence voorlichting gaf over haar succesvolle Florence Pas. Ook de stands van zorgorganisatie Cardia en de wooncorporatie Rijswijk Wonen, woonzorglocatie Belvédère-Rijswijk, SeniorenRadio, Zwennes Totaal Service en de KBO en Allsafe (miniopslag voor senioren) werden druk bezocht.

 

Voor meer informatie contact Stijlvol Ouder, telefoon 06-21802939 of mail email hidden; JavaScript is required