Handige apps voor senioren

WhatsApp. Hiermee kunt u berichten uitwisselen zonder voor sms-jes te hoeven betalen. Naast het verzenden van berichten kunnen gebruikers van WhatsApp ook groepen aanmaken en elkaar onbeperkt afbeeldingen, video’s en geluidsopnames sturen. Klik hier.

 

Zelfregie is een handige app om afspraken met uw zorgverlener te maken. Of een reis met het openbaar vervoer te plannen, boodschappen te bestellen, uitzendingen op TV terug te kijken of een E-boek met een groter lettertype te lezen. Klik hier.

 

LuisterBieb is een app waarmee u geniet van de beste luisterboeken, waar en wanneer u dat wilt. De app bevat ruim 400 luisterboeken van bekende auteurs en wel 100 luistercolleges van de Universiteit van Nederland over allerlei onderwerpen. Klik hier.

 

Dichtbij  toont u in een keer alle nieuws en activiteiten in uw omgeving of meerdere plaatsen of regio’s te lezen. U kunt op artikelen en nieuws reageren of via sociaal media (Facebook, Twitter of per e-mail) artikelen delen met vrienden. Klik hier.

 

Nextdoor is een nieuwe buurtapp waarmee u met mensen in uw eigen buurt of de vrijwilligers van Buurtpreventie, politie en de gemeente digitaal berichten kunt uitwisselen of gewoon vragen wie er mee wil met een leuk uitstapje? Klik hier.

 

Moet ik naar de dokter? Met deze medische app kunt u met behulp van eenvoudige vragen zelf beoordelen of een bezoekje aan de dokter noodzakelijk is. Verder geeft de app advies over hoe de klachten kunnen worden verminderd. Klik hier.

 

Rode Kruis EHBO. Met deze app weet u met gesproken instructies precies wat u moet doen bij een ongeval of noodsituatie. En de weg vinden naar de dichtstbijzijnde AED-locatie of EHBO-post. De app bevat ook een checklist voor uw verbanddoos. Klik hier.

 

MedAlert is handig voor mensen die medicijnen gebruiken. U kunt instellen welke medicijnen u gebruikt en aangeven welke dosis en wanneer het medicijn ingenomen moet worden. De app kan ook de medicijnvoorraad bijhouden. Klik hier. 

 

Spotify. Hiermee krijgt u gratis toegang tot miljoenen liedjes. U kunt een album of artiest uitzoeken en de liedjes afspelen. Met een abonnement voor een tientje per maand beschikt u over meer mogelijkheden en hebt u geen last van reclames. Klik hier. 

 

Beter zien vergroot teksten op de smartphone of tablet, waardoor u de teksten makkelijker kan lezen. U kunt zes verschillende kleurstellingen instellen. De tekst kan worden voorgelezen in het Nederlands, Engels, Duits en Spaans. Klik hier.

 

FysiOtherappy helpt u bij het goed uitvoeren van zelfstandige thuisoefeningen, die door uw fysiotherapeut zijn aanbevolen ter vermindering van uw klachten. De app toont in een 3D-animatie per lichaamsdeel oefeningen die u zelfstandig thuis kunt uitvoeren. Klik hier.